Sales

Veel bedrijven vinden dat hun sales niet goed loopt. Hebben ze mooie producten, goed ideeën over hoe de markt moet worden bewerkt, steen-goede mensen in dienst en dan valt de verkopen toch tegen. En de vertegenwoordigers lopen zich uit de naat. Wat kunnen we eraan doen?

Front pagina Gouden Gids
Gouden Gids met Katja Schuurman

Als eindverantwoordelijke bij de Gouden Gids in Nederland, bij uitstek dé sales-organisatie in Nederland, leerde ik al snel dat Gouden Gids een uitgekiend systeem had om de markt te bewerken, producten aan potentiële klanten aan te bieden en een strakke back-office om het allemaal effecient en klant-vriendelijk te regelen. Het succes zal vooral in de organisatie van de sales, meer dan in de kwaliteit van de mensen en de producten. Overigens heeft Gouden Gids Nederland die organisatie en aanpak niet zelf bedacht, maar is min of meer een wereld standaard die door alle Gouden-Gids-uitgevers wordt toegepast. Ik heb deze methode kunnen training bij mij strategische Sales-cursus in Amerika. The Berry Comapany in Ohio, USA verzorgt deze cursussen en dat was een eye-opener.

Ik ben  er van overtuigd dat veel sales problemen bij bedrijven kunnen worden opgelost door de organisatie van de verkoop te veranderen en de aanpak van de markt te structureren. Met mijn ervaring kan ik bedrijven op dit punt van waardevolle adviezen dienen, en eventueel de verkoop-aanpak-verandering als een project begeleiden of leiden.